1. Antonucci F., Menesatti P., Holden N.M., Canali E., Giorgi S., Maienza A., Stazi SR., 2012. Hyperspectral VIS and NIR determination of copper concentration in polluted soil. Communications in Soil Science and Plant Analysis, 43:1401–1411.
2. La Torre A., Pompi V., Mandalà C., Cioffi C., 2011. Grapevine downy mildew control using reduced copper amount in organic viticulture. Comm. Appl. Biol. Sci., Ghent University, 76/4, pp 728-736.
3. La Torre A., Mandalà C., Caradonia F., Battaglia V., 2012. Natural alternatives to copper and low-rate copper formulations to control grape downy mildew in organic farming. Hellenic plant Protection Journal, 5, 13-21.
4. La Torre A., Pompi V. and Coramusi A.,2010. Natural products alone or with copper vs. grape downy mildew: efficacy, costs, Cu impact. Comm. Appl. Biol. Sci., Ghent University, 75/3, pp 730-737.
5. La Torre A., Mandalà C., Caradonia F., Battaglia V., 2011. Pluriennal trials for the control of grapevine downy mildew with natural products. Proceedings 17th International Symposium GiESCO, Asti – Alba (CN), Italy, 29 Aug-2 Sept 2011, pp. 107-110.
6. La Torre A., Mandalà C., Battaglia V., Caradonia F., 2011. Prodotti di origine naturale ad attività antiperonosporica: valutazione costo/efficacia. Atti del I° Convegno RIRAB – Catania, 7-8 Novembre 2011.
7. La Torre A., Mandalà C., Pezza L., Caradonia F. and Valerio Battaglia, 2014. Evaluation of essential plant oils for the control of Plasmopara viticola. Journal of Essential Oil Research, (DOI: http://dx.doi.org/10.1080/10412905.2014.889049).
8. Lo Scalzo R., Fibiani M., Pietromarchi P., Mandalà C. and La Torre A., 2012. Effects of different fungicide treatments on grape, must and wine quality. Comm. Appl. Biol. Sci, Ghent University. 77/3: 151-161.
9. Menesatti P., Antonucci F., Costa C., Mandalà C, Battaglia V. and La Torre A., 2013. Multivariate forecasting model to optimize management of grape downy mildew control. Vitis, 52(2), 141-148.
10. Orzali L., Di Giambattista G., Ortolani L., Matere A., Quaranta F., Santori A., Pasquini G., Riccioni L., 2011. Seed health in organic farming system. Journal of Plant Pathology, 93 (4, Supplement), S4.46.
11. Orzali L., Lotti E., Marinelli E., Riccioni L., 2011. Oli essenziali per la concia delle sementi e per il controllo delle malattie trasmesse da seme. Primo Congresso Nazionale della Rete Italiana per la Ricerca in Agricoltura Biologica RIRAB “L’agricoltura biologica in risposta alle sfide del futuro: il sostegno della ricerca e dell’innovazione” Catania, 7-8 Novembre 2011.
12. Pane C., Celano G., Ragosta G., Villecco D., Zaccardelli M., 2011. Impiego di reflui caseari per la produzione di tea-compost per il controllo di alcuni funghi fitopatogeni. In: Atti Convegno Nazionale “Recupero delle biomasse agricole, agroindustriali e urbane attraverso il compostaggio. Effetti dell’impiego dei compost in orticoltura”. Scafati, 6-7 ottobre 2011.
13. Pane C., Celano G., Villecco D., Zaccardelli M., 2010. Suppressive effects of aerated compost teas produced in water and in whey on plant fungal pathogens. Journal of Plant Pathology, 92, 4:S4.93 10
14. Pane C., Villecco D., Campanile F., Zaccardelli M., 2011. Use of plant-derived compounds to inhibit casual agents of bean anthracnose and chickpea ascochyta blight. In: XVII National Conference of Italian Phytopathological Society, Bologna, Italy, September 12-14. p. 71.
15. Pane C., Villecco D., Campanile F., Zaccardelli M., 2011. Control of early blight of carrot caused by Alternaria dauci and A. radicina using phytochemicals. In: XVII National Conference of Italian Phytopathological Society, Bologna, Italy, September 12-14. p. 71.
16. Riccioni L., Immirzi B., Orzali L., Santagata G., Malinconico M., 2011. Uso di sostanze pellicolanti naturali per il “coating” delle sementi. Primo Congresso Nazionale della Rete Italiana per la Ricerca in Agricoltura Biologica RIRAB “L’agricoltura biologica in risposta alle sfide del futuro: il sostegno della ricerca e dell’innovazione” Catania, 7-8 Novembre 2011.
17. Riccioni L., Di Giambattista G., Orzali L., 2010. In vitro and in vivo antifungal activity of tea tree (Melaleuca alternifolia) and thyme (Thymus vulgaris) essential oils against some pathogenic seedborne fungi. Petria, 20 (2), 552-553.
18. Riccioni L., Orzali, L., 2011. Activity of tea tree (Melaleuca alternifolia, Cheel)) and Thyme (Thymus vulgaris, Linnaeus) essential oils against some pathogenic seed borne fungi. Journal of Essential Oils Research, 23: 43-47.
19. Zaccardelli M., Rongai D., Ragosta G., Pane C., Perrone D. , 2012. Confronti varietali di carota e impiego di compost in regime biologico. L’Informatore Agrario, in stampa.
20. Zaccardelli M., Lupo F., Ragosta G., Villecco D., Perrone D., 2011. Leguminose da granella, più resa con la giusta epoca di semina. L’Informatore Agrario, 43, 55-57.
21. Pane C., Villecco D., Roscigno G., De Falco E. , Zaccardelli M., 2013. Screening of plantderived antifungal substances useful for the control of seedborne pathogens. Archives Of Phytopathology And Plant Protection,DOI:10.1080/03235408.2013.771458
22 Anna La Torre, Paolo Menesatti, Marta Fibiani, Valentina Picchi, Claudio Mandalà, Francesca Antonucci and Roberto Lo Scalzo, 2014. Phytochemical concentrations and antioxidant capacity of grapes treated with low copper formulations against downy mildew. Am. J. Enol.Vitic. 65:4, 486-492.