Farm to fork

The Minister of Agriculture Bellanova: "Organic strategic sector for Italian agriculture. Investments in research and innovation"

The Italian Minister of Agriculture Teresa Bellanova has taken today the floor at the B / Open Digital Edition Fair organized today by Verona Fiere, on the occasion of the event "Green Deal, the organic rush".

Inglese

B/Open: two international events on the European organic market and the "Farm to fork" strategy

Two sequential online events organized by BIOLS.EU will be hold on Tuesday 24 November in the context of B/Open, the organic fair taking place in Verona: a press conference that will present the "European organic market data - The pre and post Covid trend", from 2 to 2.30 pm, and a seminar on the “Farm to fork strategy: how to balance supply and demand in the objective of 25% of organic surface by 2030 – An analysis of the National Action Plans for the development of organic production” from 2.30 to 3.30 pm.

Inglese

B/Open: due eventi internazionali su mercato bio europeo e “Farm to fork”

Nell’ambito di B/Open si svolgeranno martedì 24 novembre due eventi sequenziali organizzati da BIOLS.EU: una conferenza stampa che presenterà i “Dati del mercato biologico europeo - L'andamento pre e post Covid”, dalle 14 alle 14.30, ed un seminario sulla “Strategia Farm to fork: come equilibrare domanda e offerta nell’obiettivo del 25% di superficie biologica per il 2030 - Analisi dei Piani d'Azione nazionali per lo sviluppo della produzione biologica” dalle 14.30 alle 15.30.

Italiano

Farm to Fork: impatto sul biologico

Collegamento in diretta da Bruxelles con Eduardo Cuoco, direttore di IFOAM Europa, giovedì 5 novembre mattina, in occasione del secondo incontro online sulla strategia europea From Farm to Fork, incontro dedicato all’impatto della F2F sul biologico.

Italiano

“‘From farm to fork’, sustainable food system and the EU Green Deal”, a Club of Rome online event

The Club of Rome, in collaboration with Agroecology europe and ipes-food is organising an online conference debate:“’From farm to fork’, sustainable food system and the EU Green Deal” on Thursday 8th of October 2020, 5pm – 7.30pm.

Inglese

“‘From farm to fork’, sustainable food system and the EU Green Deal”, un evento online del Club di Roma

Il Club di Roma, in collaborazione con Agroecology Europe e Ipes-Food, organizza giovedì 8 ottobre 2020, dalle ore 17 alle 19.30, il dibattito-conferenza online: “’From farm to fork’, sistema alimentare sostenibile e Green Deal dell'Ue”

Italiano

European Green Deal: new EC initiatives to boost organic sector

The European Commission has today launched a public consultation on its future Action Plan on Organic Farming. This sector will play an important role in achieving the European Green Deal ambition, and reaching the objectives set out in the Farm to Fork and Biodiversity Strategies.

Inglese

‘Patto Verde’ per l'Europa: nuove iniziative della Commissione per il settore del biologico

La Commissione europea ha lanciato oggi una consultazione pubblica sul suo futuro piano d'azione per l'agricoltura biologica. Questo settore svolgerà un ruolo importante nel raggiungimento del Green Deal per l'Europa e degli obiettivi fissati nella strategia 'Farm to fork' e nella strategia per la biodiversità.

Italiano

B/OPen: online i webinar su biologico nell'era Covid e sull'accesso al credito

Si è svolto il 16 luglio scorso il webinar organizzato da B/OPEN dal titolo “Sostenere il biologico: opportunità di accesso al credito e soluzioni per il futuro”. Ad aprire l’incontro è stato il Commissario Ue all’Agricoltura, Janusz Wojciechowski, il quale ha affermato che “Abbiamo bisogno di un sistema che monitori attentamente la nostra capacità di garantire la sicurezza alimentare e anche la competitività dell’agricoltura europea.

Italiano

Joint research & innovation priorities for a sustainable food system: TP Organics and other European Technology Platforms proposals

The European Technology Platforms (ETPs) TP Organics, Plants for the Future, and Food for Life have jointly published a policy brief with Research & Innovation (R&I) recommendations addressing our food system’s most pressing challenges on primary production and consumer aspects.

Inglese

Pagine

Abbonamento a Farm to fork